kupp_logo

ulrike heider

+46-730-300759, e-post

Ulrike Heider, född i Tyskland, är dirigent, diplomorganist och sångare. Hon har studerat dirigering för professor Tilo Lehmann vid Musikhögskolan i Zwolle, och deltagit i åtskilliga internationella mästarklasser för Lucas Vis, John Eliot Gardiner, Sergio Celibidache samt Tilo Lehmann. Hon var finalist i ”Concours International de Jeunes Chefs d’Orchestre” i Besançon och har fått årets dirigentstipendium på Scandinavian Bach Academy i Örebro.

Som dirigent har hon specialiserat sig på barockmusik och nyskriven musik, och har dirigerat ett flertal uruppföranden. Hon har bland annat ett nära samarbete med kompositören Mikael Carlsson som har skrivit ett flertal verk för henne. 

Ulrike jobbar regelbundet med professionella musiker i sina framföranden och är särskilt intresserad av samspelet mellan det vokala och instrumentala. 

Ulrike Heider har konserterat i Belgien, Italien, Nederländerna, Österrike, Sverige, Tyskland, Japan och Rumänien och gjort radioinspelningar i Nederländerna, Österrike och Sverige. 
Hon har spelat in skivor för Naxos, Propius, Musica Rediviva, Loft recordings och Intim Musik och tilldelats åtskilliga priser och stipendier.