kupp_logo

Susanna palmgren

e-post
tel: 0735 - 260 970

Susanna Palmgren är en dirigent med passion för körmusik. 2011 tog hon sin kyrkomusikerexamen vid Malmö Musikhögskola, och 2018 tog Susanna magisterexamen i kördirigering vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har studerat för bland andra professor Jan Yngwe, Gunno Palmquist, Gunnar Eriksson, Christoffer Holgersson, Fredrik Winberg och Merete Ellegaard. 

Bland de många körer som Susanna jobbat med återfinns bland annat Helsingborgs Konserthuskör, Oslos Chorus Felix och Helsingborgs studentkör. På musikhögskolan i Göteborg har Susanna både skrivit och uruppfört musik med orkester, sångare och dansare. Utöver sina studier är Susanna dirigent och konstnärlig ledare för den Göteborgsbaserade kammarkören Vox Magna och hon är även verksam som pianolärare, pianist, organist, arrangör och sångare.

Under 2017/2018 var Susanna en av åtta kvinnor som blev uttagna till Kultur i västs satsning Dirigent! där de fick undervisning och där de dirigerade några av guldkornen inom orkester-Sverige: Göteborg Wind Orchestra, Stockholms blåsarsymfoniker och Dalasinfoniettan