kupp_logo

Sarah carlsson

Telefon: 073-6584876
e-post  
Hemsida

Sarah Carlsson arbetar som kör- och orkesterdirigent. Mellan 2014-2017 var hon konstnärlig ledare och dirigent för Gotlands Sinfonietta. Sarah brinner för att tillgängliggöra klassisk musik och fick 2015 pris för sitt förändringsarbete med orkestern inom detta område. Hon har även dirigerat visbybaserade kören Öronfröjd och är numera dirigent för Visby Vokalensemble. 

Sarah har sedan tidigare en konstnärlig kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i viola och även pedagogisk påbyggnad för musiker från Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon har studerat dirigering för Helena Söderman Bohlin, Jan Risberg, Stefan Parkman, Emil Björklund, Karin Eklund och Jerker Johansson. Hösten 2019 påbörjar Sarah masterutbildningen i dirigering vid Musikhögskolan i Piteå och hon antogs även i år till kandidatutbildningen i orkesterdirigering vid Kungliga Musikhögskolan.
Sarah bor och verkar på Gotland sedan 2008 där hon, förutom att hon är verksam som dirigent, undervisar i violin, viola, ensemble och dirigering. Sarah är även verksam som musiker och kompositör i bland annat musikkollektivet Bobby Mull.