kupp_logo

katarina andreasson

+46-708-833 852,  e-post hemsida: www.katarinaandreasson.se
Katarina Andreasson tog dirigentexamen 2007 efter fyra års studier för Jorma Panula vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har snabbt etablerat sig som dirigent både i Sverige och utomlands.

Den internationella dirigentdebuten gjorde Katarina med BBC Ulster Orchestra i Belfast, och är nu en återkommande gäst där. Katarina är även en lysande violinist och gjorde sin internationella solistdebut med Howard Blakes violinkonsert i Royal Festival Hall med The Philharmonia Orchestra 1997. Hon har även spelat in flera kritikerrosade violinkonserter på bl.a. BIS. Katarina har verkat som 1:e konsertmästare sedan 1986 och sedan 1996 i Svenska Kammarorkestern.

Katarina är professor i Musikalisk Gestaltning vid Musikhögskolan på Örebro Universitet och är dirigent för Akademisk Orkester. Hon är även sedan 2008 chefsdirigent för Karlskoga Symfoniorkester.

Sedan hösten 2019 är Katarina Adjungerad  Professor i musikalisk gestaltning på institutionen för Komposition, dirigering & musikteori på Kungliga Musikhögskolan!