kupp_logo

Amanda Elvin

Foto:  Anna-Carin Isaksson

e-post , mobil: 073-7085670
Amanda Elvin började som pianist med inriktning mot sångackompanjemang och kammarmusik och tog 2014 en masterexamen som vocal coach vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon frilansar som repetitör och ackompanjatör men har efterhand blivit alltmer fokuserad på dirigering. 2018 tog hon både en magisterexamen i kördirigering vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och deltog i Kultur i västs satsning Dirigent– en orkesterdirigeringskurs för unga kvinnor. Inom ramen för kursen fick hon lektioner av bl a Merete Ellegaard, Maria Eklund och Cathrine Winnes med praktik i orkestrar såsom Göteborg Wind Orchestra, Blåsarsymfonikerna och Dalasinfoniettan. Hon har också deltagit i workshops för Alice Farnham vid Royal Philharmonic Society i London. 

Amanda leder för närvarande Bolagsstämmorna, Handelshögskolan i Göteborgs studentkör, och har även varit dirigent och konstnärlig ledare för bl.a Göteborgs motettkör och Birkakören Stockholm. Hon turnerar regelbundet med On y va Ensemble, en pianotrio med förkärlek för tango och sceniska kammarmusikkonserter. 

Amanda har tilldelats ett flertal stipendier, bl.a Konstnärsnämndens arbetsstipendium, Anders Sandrews utbildningsstipendium samt stipendier från Kungliga musikaliska akademien.