kupp_logo

KUPP-samarbete: Dirigeringskurs för kvinnor

KUPP anordnar i samarbete med Kultur i Väst, RUM, Göteborg Wind Orchestra, SOF, KVAST, Dalasinfoniettan, Blåsarsymfonikerna och GSO kursen Dirigent. 
Kursen fångar upp unga, motiverade kvinnor med orkesterbakgrund och erbjuder dem möjlighet att fördjupa sig i dirigentyrket, inför ett framtida karriärval. Förutom att ge dem tekniska färdigheter inom orkesterledning visar den också att det finns kvinnliga förebilder på pulten.

I augusti 2017 startade dirigeringskursen, med en intensivhelg i Göteborg. Fram till i juni 2018 träffas deltagarna vid sammanlagt sju tillfällen. De arbetar med slagteknik, partiturstudium och repetitionsteknik. Andra moment är genusföreläsningar, mål- och visionsarbete, orkesterpsykologi, studiebesök på repetitioner och konsertbesök. De gör också orkesterpraktik med Göteborg Wind Orchestra, Dalasinfoniettan, Blåsarsymfonikerna och Side by Sides ungdomsorkester. Under arbetets gång har de möjlighet att kontakta sin mentor, för frågor eller funderingar.

Huvudlärare är Merete Ellegaard. Övriga gästlärare och inspiratörer är bland andra: Kerstin Nerbe, Marit Strindlund, Maria Eklund, Cathrine Winnes och Alice Farnham.

Här kan du läsa mer om kursen Dirigent!
Här kan du läsa mer om årets deltagare i kursen!​​​​​​​

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Etikettmoln